Tunézia válaszolt az Egyesült Arab Emírségek beutazási korlátozására

Tunézia megtiltotta az Egyesült Arab Emírségek minden légi járatának, hogy landolhasson területén. A vasárnapi döntés előzménye, hogy Abu-Dhabi néhány nappal korábban indoklás nélkül megtiltotta a tunéziai nők beutazását az emírségek területére, beleértve az átszállást is bármely repülőtéren.

A tunéziai közlekedési tárca közölte: a döntés mindaddig érvényben marad, amíg a tunéziai hölgyeket érintő problémát nem rendezik a hatályos törvényeknek és nemzetközi egyezményeknek megfelelően.

Az emírségek pénteken korlátozásokat vezetett be a tunéziai nőkkel szemben, de a döntést nem indokolták az illetékes hatóságok, pedig Dubaj és Tunisz között naponta közlekednek járatok. Beszámolók szerint az utóbbi napokban több tunéziai nőt nem engedtek felszállni a Dubajba tartó járatokra már a tuniszi nemzetközi repülőtéren.

Az Egyesült Arab Emírségek tunéziai nagykövete még pénteken azt közölte, hogy a korlátozás ideiglenes és azt ígérték, hogy feloldják azt.

Az ügy hatalmas port kavart a médiában Tunéziában. Az észak-afrikai ország jogvédő és egyéb civil szervezetei, valamint politikai pártok is elítélték az egyoldalú korlátozó intézkedéseket, és felszólították a kormányt, hogy cselekedjen.

Abu-Dhabi vasárnap „biztonsági” problémákkal indokolta az intézkedést.

Forrás: MTI/Reuters/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »