Felpörgeti elektromos autógyártását a BMW

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy a jelenlegi szintről megduplázza, 2019 végére 500 ezerre növeli hibrid és elektromos autóinak az eladását.

Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója a WirtschaftsWoche gazdasági hetilapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a cég elektromos és részben elektromos autógyártása „kétszámjegyű” mértékben nő jövőre.

A BMW az idén várhatóan 100 ezer elektromos autót értékesít világszerte, amelyek iránt különösen nagy a kereslet Európában és az Egyesült Államokban.

Az elektromos autók piacára a vállalat 2013-ban az i3 járművel lépett be, az eladások azonban nem nőttek jelentősen, a vállalatirányítás pedig hezitált, hogy hogyan tovább. Az idei szeptember fordulópont volt, a müncheni központú autógyártó ugyanis bejelentette, hogy elindítja az elektromos autók tömeggyártását, és 2025-re 12, teljesen elektromos autómodellt gyárt, akár 700 kilométer megtételére alkalmas akkumulátorokkal.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »