A vártnál jobban csökkentették az orosz alapkamatot

Az orosz központi bank a szakértők által vártnál nagyobb mértékben, 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot pénteken.

A kamatszint 8,25 százalékról 7,75 százalékra mérséklődött, szakértők szerényebb, 25 bázispontú kamatcsökkentést vártak.

A központi bank közleménye szerint a kamatcsökkentést az tette lehetővé, hogy az infláció fokozatosan közelít a jegybank által célként kitűzött 4 százalékos szinthez, azt valamikor a jövő év végén érheti el. Jelenlegi, 2,5 százalékos az infláció.

Az orosz jegybank idén hat alkalommal, összesen 225 bázisponttal csökkentette az alapkamatot, amely az év elején 10 százalékon állt.

A jegybank kamatdöntő bizottsága legközelebb február 9-én ülésezik. Szakértők többsége szerint a jegybank akkor 25 bázispontú kamatcsökkentésről dönthet.

Forrás: MTI/TASZSZ

Felkapott hírek

Friss hírek

syria

Elindultak Dúmába az OPCW szakértői

Az OPCW küldöttsége több nap késéssel kezdheti meg helyszíni vizsgálatát a kelet-gútai városban, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők április 7-én vegyi fegyvert vetettek be. A Bassár el-Aszad elnök vezette kormány és Oroszország visszautasítja a vegyifegyver-támadásról szóló állításokat.

Read More »