A turistákat nem rettenti el a terrorizmus

Nem vetették vissza a turistaforgalmat a terrorista merényletek az érintett európai nagyvárosokban – derül ki egy idegenforgalmi jelentésből.

Az eDreams ODIGEO netes utazási iroda kedden közzétett, 2017 januárja és szeptember vége közti időszakról szóló jelentése szerint Londonba 24 százalékkal többen látogattak el Európából, mint egy évvel korábban annak ellenére, hogy a brit fővárosban több véres merényletet is elkövettek terroristák, ráadásul turisták által látogatott helyeken, és az áldozatok többsége külföldi volt.

A veszély azonban messze nem annyira taszító hatású, mint amennyire vonzó a font árfolyamgyengülése amiatt, hogy Nagy-Britannia távozik az Európai Unióból. A font olcsóbbá válásából adódón a külföldiek saját valutájukért több fontot kaphatnak, mint korábban, így brit útjuk olcsóbb, és ez London idegenforgalmi felkapottságának fő magyarázata – áll a jelentésben.

Londonhoz hasonlóan nem sínylette meg más olyan európai nagyváros idegenforgalma sem az azokban elkövetett merényleteket, így például Párizst, vagy Berlint sem kerülték el a turisták.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »