Kitilthatják az amerikai újságírókat az orosz parlament alsóházából

Kitilthatják az orosz parlament alsóházából az amerikai újságírókat, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok kongresszusa bevonta az orosz állam által finanszírozott RT America belépőit.

Ezt Olga Szevasztjanova, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke jelentette ki pénteken Moszkvában újságíróknak. Hozzátette: a szövetségi parlament alsóháza a helyi törvényhozásoknak is javasolni fogja az amerikai média kitiltását.

Pjotr Tolsztoj, az Állami Duma elnökhelyettese csütörtökön még csak a külföldi ügynöknek minősítendő tömegtájékoztatási eszközök munkatársainak kitiltásáról beszélt. A retorzió lehetőségére az orosz igazságügyi minisztérium eddig csak az amerikai kormányzati finanszírozású médiumok oroszországi képviseleteinek vezetését figyelmeztette.

„Az RT-t megfosztották akkreditációjától az Egyesült Államok Kongresszusában azt követően, hogy külföldi ügynöknek minősítették. Nos, ezek szerint ismét ugyanazzal kell válaszolnunk a Szövetségi Tanáccsal (a felsőházzal) és a külügyminisztériummal együtt” – hangoztatta Tolsztoj.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »