Megvédte vállalatát a Kaspersky vezére

Az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég alapítója, egyben vezérigazgatója azt mondta, hogy soha nem kereste meg az orosz hírszerzés, hogy kémkedjen Nyugaton, de ha ilyen tartalmú kérés érkezne, inkább külföldre helyezné át a vállalatát.

Washingtoni állítás szerint a számítógép-biztonsággal foglalkozó, moszkvai székhelyű Kaspersky Labre befolyást gyakorolhat a Kreml, s ezért a cég vírusirtó szoftvereinek telepítése amerikai kormányzati hivatalokban veszélyeztetheti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát. Ennek egyik következményeként szeptemberben megtiltották az amerikai kormányzat által felügyelt valamennyi ügynökségnél a Kaspersky Lab termékeinek használatát.

Eugene Kaspersky, a cég tulajdonos-vezérigazgatója egy Londonban kedden tartott sajtóértekezleten cáfolta, hogy bármikor is megkeresték volna, hogy kémkedjen. Egyben elismerte, hogy a vállalata elleni amerikai támadások nem eredménytelenek, kimutatható veszteséget okoznak a cégének.

Elmondása szerint az Egyesült Államokban tavalyhoz képest az idei bevétel 5-8 százalékkal csökken, Európában pedig stagnál. A világ többi részén ugyanakkor a bevételek kétszámjegyű mértékben nőnek idén. A cég teljes idei bevétele pedig eléri majd a 700 millió dollárt.

Eugene Kaspersky, az orosz cég alapítója és vezérigazgatója a KGB iskolájába járt, és a vállalat korábban már elismerte, hogy dolgozik az FSZB orosz biztonsági szervezetnek. A Kaspersky azonban mindig hevesen cáfolta, hogy hírszerzési tevékenységet folytatna az orosz kormányzat számára.

Kapcsolódó cikkünk: A Kaspersky elismerte, hogy vírusirtójuk beférkőzött az NSA-be

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »