Szigorít Belgium a bevándorlókkal szemben

Elfogadta a belga képviselőház a migrációs törvény friss módosításait, amelyek szerint a rendőrség átvizsgálhatja a migránsok telefonjait, és átfésülheti a közösségi oldalakon létrehozott fiókjait – jelentette a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.

A Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár által javasolt reform hivatalosan felhatalmazza a hatóságokat arra, hogy egy eljárás során a nemzetközi védelemért folyamodó bevándorló szavainak hitelességét telefonjának, levelezésének átkutatásával, internetes felületekre, közösségi oldalakra írt vagy posztolt üzeneteinek átnézésével is ellenőrizzék.

Az intézkedés nem kötelező jellegű, de a menekült beadványának elutasításához vagy akár a kérelmező őrizetbe vételéhez is vezethet. A szabályozás emellett felgyorsítja az eljárást azáltal, hogy lerövidíti a fellebbezés lehetőségének időtartamát.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »