115 millió euróval járul hozzá az EU a törökországi menekülttáborok fenntartásához

Az Európai Unió 115 millió eurós humanitárius támogatásról döntött Törökország számára a migrációs kihívások jelentette kiadásaira és az ország területén tartózkodó, főként szíriai menekültek körülményeinek javítására.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az Európai Unió menekültügyi programja keretében létrejövő támogatás jelentősen javítja a török menekülttáborokban tartózkodó mintegy egymillió, főként szíriai életkörülményeit, egészségügyi ellátását, hozzájárul az oktatáshoz és segíti az infrastruktúra bővítését.

Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és a csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos elmondta: a 115 millió eurós szerződés aláírásával az EU jelentős kötelezettséget vállal a menekültek és a befogadó közösségek támogatásában. A szakképzési programok sikerének segítésével hozzá kíván járulni a foglalkoztatottság növeléséhez, megkönnyíteni a munkaerőpiacra való bejutást, javítva ezzel a menekültek integrációját a befogadó közösségekbe.

A tájékoztatás szerint a Törökországban tartózkodó menekültek szükségleteinek kielégítésére és az azokat befogadó közösségek kiadásainak támogatására a 2016-2017-es időszakban az unió eddig 55 támogatói szerződést írt alá több mint 1,78 milliárd euró értékben, amelyből 908 millió eurót már folyósítottak Ankara számára.

Kapcsolódó cikkünk: Eredményes az EU és Afrika együttműködése a menekültválság kapcsán

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »