Rekordnyereség a Ferrarinál

Bár ebben a Forma-1-es szezonban a Ferrarinak már nincs esélye bajnokságot nyerni, az olasz luxusautó gyár kiugróan jó üzleti eredményekkel vigasztalódhat.

A vállalat nettó nyeresége a harmadik negyedévben 24 százalékkal 141 millió euróra, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés nélkül számított eredménye (EBITDA) 31,8 százalékkal 266 millió euróra emelkedett. Az árbevétel 836 millió euró volt, 6,7 százalékkal haladta meg a tavalyi harmadik negyedévit. A vállalat adósságállománya 636 millió euróról 485 millió euróra csökkent.

A Ferrari megemelte az idei eredményvárakozását is, eszerint az EBITDA az idén el fogja érni az 1 milliárd eurót a korábban tervezett 950 millió euróval szemben. A befektetők azonban kevesellték ezt, így a vállalat részvénye másfél nap alatt 3,5 százalékkal esett a milánói tőzsdén.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy az eredmény megfelel a várakozásoknak, és bejelentette, hogy a cég jövőre új modellekkel jelentkezik. Figyelmeztetett: a Ferrari 2020 után szakíthat a Forma-1-gyel, ha az új tulajdonosok az olasz cég érdekeivel ellentétes irányba viszik el a versenyt.

Forrás: MTI/ANSA/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »