Puigdemont nem siet haza Brüsszelből

Carles Puigdemont leváltott katalán elnök péntek este Brüsszelben kijelentette, hogy kész indulni a spanyol kormány által december 21-re kiírt katalóniai regionális választáson. „Kampányolni bárhonnan lehet” – emelte ki.

„Készen állok a jelöltségre (…), kampányolni bárhonnan lehet” – emelte ki a múlt pénteken menesztett, hétfő óta Brüsszelben tartózkodó Puigdemont az RTBF belga közszolgálati televíziónak adott interjújában.

Barcelona, 2017. november 2. "Demokráciát" és "Szabadságot a politikai foglyoknak" felirattal tüntetnek a leváltott katalán kormány támogatói a barcelonai kormányhivatal előtt 2017. november 2-án, amikor a menesztett elnökségi tagok bírósági meghallgatásra utaztak Madridba. Két nappal korábban José Manuel Maza spanyol állami főügyész büntetõeljárást kezdeményezett a feloszlatott katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Javier Etxezarreta)

Barcelona, 2017. november 2.
„Demokráciát” és „Szabadságot a politikai foglyoknak” felirattal tüntetnek a leváltott katalán kormány támogatói a barcelonai kormányhivatal előtt 2017. november 2-án, amikor a menesztett elnökségi tagok bírósági meghallgatásra utaztak Madridba. Két nappal korábban José Manuel Maza spanyol állami főügyész büntetőeljárást kezdeményezett a feloszlatott katalán kormány, valamint a katalán parlament elnökségének tagjai ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. (MTI/EPA/Javier Etxezarreta)

„Legitim kormányzatként tekintünk magunkra. Muszáj folytonosságnak lennie ahhoz, hogy elmondjuk a világnak, mi folyik Spanyolországban” – hangsúlyozta. A korábbi elnök emellett bírálta a szerinte „barbár” módon viselkedő Mariano Rajoy spanyol kormányfőt, amiért „be akarja börtönözni a másként gondolkozókat”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Kilenc katalán politikus ma este már börtönben alszik

A spanyol alkotmánybíróság nem változtatott stratégiáján

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »