Az Audi gyorsan átvészelte a dízelbotrányt

Az eladások növekedésének és a költségcsökkentésnek köszönhetően a harmadik negyedévben az alacsony tavalyi bázisról kétszeresére nőtt az Audi nyeresége. A cég nyereségét a múlt év harmadik negyedében csaknem megfelezte a dízelbotrány.

A Volkswagen leányvállalata hétfőn közölte, hogy a szeptemberrel végződött negyedévben árbevétele 2 százalékkal 14,1 milliárd euróra, üzemi eredménye pedig 1,261 milliárd euróra emelkedett. Az árbevétel-arányos nyereség 8,9 százalék volt. A vállalat 472 ezer gépkocsit értékesített, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Audi A8 - kép forrása: Audi Media Center

Audi A8 – kép forrása: Audi Media Center

A cégnek megvan a pénzügyi mozgástere az elektromos és az autonóm gépkocsik gyártására való áttéréshez – mondta Rupert Stadler vezérigazgató.

Az év egészét tekintve az Audi arra számít, hogy a kínai eladások első félévi enyhe csökkenése ellenére a bevétel nő és az árbevétel-arányos nyereség 8-10 százalék körül alakul.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »