Megduplázta negyedéves nyereségét a Deutsche Bank

A Deutsche Bank több mint kétszeresére növelte a nyereségét a harmadik negyedévben, amikor a költségcsökkentés ellensúlyozta a bevételek visszaesését.

Németország legnagyobb bankja csütörtökön azt közölte, hogy adózott eredménye 649 millió euróra emelkedett a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 278 millió euróról.

A profitot annak ellenére sikerült növelnie a banknak, hogy a bevétele 10 százalékkal 6,8 milliárd euróra esett a gyenge kereskedési forgalom és az alacsony kamatbevételek miatt.

A Deutsche Bank azt közölte, hogy sikeres a költségcsökkentési programjának a megvalósítása. Ennek keretében a jövő évig egyebek között 9 ezer munkahely megszüntetését tűzte ki célul a bank, amely már 4 ezer embert leépített.

A bank egyebek között azért kényszerül költségcsökkentő intézkedésekre, mert jelentős bírságot kell fizetnie. A bankkal szemben az volt a vád, hogy a piacokat bedöntő jelzálog-fedezetű értékpapírok forgalmazása során a DB – más pénzintézetek mellett – alacsonyabbnak állította be azok tényleges, valójában azonban nagyon magas kockázatát.

Csütörtökön azt is bejelentették, hogy egyesítik a Deutsche Bank és a Deutsche Postbank kiskereskedelmi üzletágát 2018 második negyedévének elejéig. Az új egység mintegy 20 millió embert szolgál ki, és az egyesítés 900 millió eurót megtakarítást  eredményez 2022-től.

Korábban írtuk: Jól időzítette tőkeemelését a Deutsche Bank

Forrás: MTI/AP/Reuters/Kitekintő

Friss hírek