A Lufthansa félmilliárd eurót adna az Alitalia eszközeiért

A német Lufthansa-csoport félmilliárd eurót ajánlott az olasz Alitalia egyes eszközeiért – írta a Corriera della Sera olasz napilap hétfőn.

Névtelenséget kérő forrásaik szerint a Lufthansa ennyi pénzért venné meg az Alitalia rövidtávú járatok teljesítésére szolgáló keskenytörzsű gépparkját, a repülőtéri kifutópályák és terminálok használatát biztosító részidőkre vonatkozó szerződéseket, valamint vállalná 12 ezer munkavállaló továbbfoglalkoztatását, de a lap szerint az Alitalia vezetői vélhetően elutasítják az ajánlatot.

A csődhelyzetben lévő olasz légitársaság felvásárlására ma délutánig lehet ajánlatokat beadni. A múlt héten az Alitalia az olasz kormányhoz fordult anyagi segítségért, hogy jövő tavaszig finanszírozni tudja működését.

Az Alitalia május elején került újra nehéz anyagi helyzetbe, miután a dolgozók nem szavazták meg az újabb átszervezési csomagot, emiatt pedig az addigi pénzügyi befektető, az Etihad Airways közölte, nem fektet több pénzt a veszteséges Alitaliába.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »