A cseh elnök kommandósokat küldene Kim Dzsong Unra

Milos Zeman cseh államfő szerint nem valószínű, hogy Donald Trump amerikai elnök Észak-Koreának címzett fenyegetései, illetve a rezsim elleni gazdasági szankciók megoldhatják azt a helyzetet, amelyet Kim Dzsong Un politikája teremt.

Milos Zeman csütörtökön késő este a Barrandov cseh kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy Donald Trump fenyegetései talán inkább nevetségesek, mint hatékonyak. Úgy vélte: a gazdasági szankciók nem oldják meg a helyzetet, mert az észak-koreai „ellenszenves rendszert erőszakkal megdönteni nem lehet”, ahogy ezt már Kuba példája is bebizonyította.

Milos Zeman szerint a konfliktust egy kommandó oldhatná meg, amely eltenné láb alól Kim Dzsong Unt. „Erről már korábban is beszéltem, és a véleményemet továbbra is fenntartom” – jegyezte meg. A téma úgy merült fel, hogy a riporter emlékeztette Zemant: a sajtó szerint Dél-Korea egy speciális kommandó létrehozását tervezi, amely egyebek között megölné az észak-koreai vezetőket.

Washington és Phenjan között az után indult meg a totális verbális hadviselés, hogy Észak-Korea interkontinentális ballisztikus rakétát próbált ki, majd szeptember elején minden korábbinál nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre, és rakétacsapással fenyegette meg az Egyesült Államokhoz tartozó, csendes-óceáni Guam szigetét. Trump kis rakétás embernek nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai diktátort, és szükség esetén Észak-Korea teljes megsemmisítését helyezte kilátásba, Kim pedig eszement szenilis amerikai vénembernek nevezte Trumpot.

Kapcsolódó cikkünk: Az amerikaiak kétharmada szerint Trump csak rontott az észak-koreai helyzeten

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »