Juncker leegyszerűsítette, miért kell kifizetni a Brexit-számlát

Az Egyesült Királyságnak vállalnia kell az Európai Unióval szemben fennmaradó pénzügyi kötelezettségei megfizetését ahhoz, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások a jövőbeni kapcsolatokról, köztük a kereskedelmi viszonyról – hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken Luxembourgban.

„Olyan, mint ha egy bárban ülnétek és rendelnétek huszonnyolc sört, de aztán hirtelen néhány kollégátok távozna. Ez így nem működik, fizetniük kell” – mondta Juncker a Luxembourgi Egyetemen tartott beszédében. Kiemelte: nem megtorlásról vagy a britek megbüntetéséről van szó, az európaiak sok minden miatt hálával tartoznak az Egyesült Királyságnak, „de most akkor is fizetniük kell”.

„A britek naponta új és új problémákat fedeznek fel, ezért fog hosszabb ideig tartani a folyamat, mint eleinte gondoltuk” – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Nem sikerül megegyezni a Brexit-számla ügyében

Akadozik a Brexit, pedig a briteknek szüksége lesz az EU partnerségére

Rémálomszerű vége is lehet a Brexit-tárgyalásoknak

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »