A Subaru és a Boeing is érintett a Kobe Steel botrányában

A Subaru Corp. is használta a Kobe Steel Ltd. fémipari konszern valótlan minőségi bizonyítvánnyal ellátott termékeit jármű- és repülőgépipari termékeinek gyártásakor – jelentette be hétfőn a Subaru.

A korábban Fuji Heavy Industries Ltd. néven ismert repülőgép- és járműipari konszern, a Subaru Corp. ügyfelei között szerepel egyebek között a Japán Önvédelmi Haderő, valamint az amerikai Boeing Co. repülőgépgyártó vállalat is.

A Kobe Steel vasárnap jelentette be, hogy egy évtizeden keresztül valótlan minőségi bizonyítvánnyal ellátott termékeket is szállított ügyfeleinek, mintegy kétszáz vállalatnak, melyek listáját a Kobe Steel nem hozta nyilvánosságra.

Újabb autóipari csalásra derült fény, a Toyota már vizsgálódik

A már ismertté vált vállalatok között a Toyota Corp. és a Mazda Motor Corp. használta egyes autóinál a Kobe Steel alumínium termékeit, és a Central Japan Railway Co. vasúttársaság Shinkansen nagysebességű szerelvényeihez is szállított fém alapanyagot a Kobe Steel.

A Mitsubishi Heavy Industries Ltd. gépipari vállalat pedig az általa kifejlesztett Mitsubishi Regional Jet utasszállító repülőgép építésénél használt a Kobe Steel által szállított alapanyagot. A Mitsubishi Heavy Industries már vasárnap közölte, hogy az eset nem befolyásolja az általa fejlesztett repülőgép biztonsági paramétereit és hasonló bejelentést tett a Shinkansen szerelvények üzemeltetője is.

A Toyota vasárnap közölte, hogy a Kobe Steel alumínium lemezeit egyes modelljeinél motorháztető készítésére használta, de azt még vizsgálják, pontosan melyik modelleknél és ennek milyen következményei lehetnek a biztonságra nézve.

A Subaru hétfőn jelentette be, hogy a legmagasabb prioritással vizsgálja a felhasznált nyersanyagok esetleges biztonsági vonatkozásait a személygépkocsiknál. Amennyiben a járművek kulcsfontosságú szerkezeti elemeinél szilárdsági hiányosságokra bukkannak, annak tömeges visszahívás lehet a következménye.

Subaro BRZ és Impreza Type RA - kép forrása: Subaru Media Center

Subaro BRZ és Impreza Type RA – kép forrása: Subaru Media Center

A Subaru 160 ezer autót értékesített Japánban az idén márciussal zárt 2016-os pénzügyi évben. A Subaru oktató repülőgépeket is gyárt a Japán Önvédelmi Haderő számára, valamint szárny-részegységeket szállít a Boeing 787-es típusához.

Forrás: MTI / Kyodo

Felkapott hírek

Friss hírek

sziria-rakka_640

Rakka hivatalosan is felszabadult

Az SDF a rakkai stadionban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a város visszavételét az Iszlám Államtól. A dzsihadista szervezet korábban fegyverraktárként és börtönként használta a stadiont, és ez volt az utolsó rakkai létesítmények egyike, ahonnan kiszorították a terrorszervezet fegyvereseit.

Read More »
brexit-5_640

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett

Eddig nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

Read More »