Október végéig marad életben az Air Berlin

A cég hétfői közlése szerint legkésőbb október 28-ig működik a légitársaság, miután a napokban létrejön a megállapodás az easyJet diszkont légitársasággal, illetve a Lufthansával a vagyonelemek átadásáról. A teljes átadás-átvételi eljárás a versenyhivatali ellenőrzések miatt csak hónapok múlva zárulhat le.

Az Air Berlin augusztus végén jelentett fizetésképtelenséget, miután addigi partnere és befektetője, az Etihad Airways nem finanszírozta tovább az évek óta több százmillió eurós veszteséget termelő légitársaságot. A német állam visszatérítendő 150 millió eurós hitelkeretet biztosított, amelyből a bevétellel nem fedezett kiadásokat fedezik az átmeneti időszakban, az Air Berlin vagyonelemei pedig az easyJethez, illetve a Lufthansához kerülnek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A repülőgépeket üzemben tartó technikai részleg (Airberlin Technik) egyik kiválasztott partner profiljába sem illeszkedik, ezért a teljes munkaidőben 850 embert foglalkoztató leányvállalatot külön értékesítik, a pályázatokat október 22-ig várják.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a 144 repülőgépből álló flotta legnagyobb része, 93 gép a személyzettel és a járatok közlekedéséhez szükséges leszállási jogokkal együtt a Lufthansához kerülhet. Az easyJet 27-30 gépet vehet át.

A hétfői körlevélben kiemelték: hetekig, vagy akár hónapokig is tarthat, mire az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóság illetékes versenyfelügyeleti hatóságként elbírálja az Air Berlin feldarabolásáról szóló értékesítési szerződéseket.

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

sziria-rakka_640

Rakka hivatalosan is felszabadult

Az SDF a rakkai stadionban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a város visszavételét az Iszlám Államtól. A dzsihadista szervezet korábban fegyverraktárként és börtönként használta a stadiont, és ez volt az utolsó rakkai létesítmények egyike, ahonnan kiszorították a terrorszervezet fegyvereseit.

Read More »
brexit-5_640

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett

Eddig nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

Read More »