A Volkswagen-csoport letarolja a cseh autópiacot

Az idén szeptember végéig 205 511 darab új személygépkocsit adtak el Csehországban, 6,6 százalékkal többet, mint a múlt év azonos időszakában, szeptemberben éves összehasonlításban 1,4 százalékkal nőtt az értékesítés – közölte a cseh autóipari szövetség szerdán Prágában sajtótájékoztatón.

A legnépszerűbb a SUV kategória volt, amely az összes eladás 23,5 százalékát tette ki az év első kilenc hónapjában, a második helyre az alsó középkategóriás kocsik kerültek. A márkák közül a hazai Skoda Auto volt a legkeresettebb, az  év első háromnegyedében 63 664 Skodát adtak el, ami éves összehasonlításban négy százalékos növekedés. A Skoda piaci részesedése 30,9 százalék.

A második helyen a Volkswagen áll 20 584 eladott személyautóval, ami hat százalékos növekedést jelent, a harmadik helyen álló Hyundai márkából éves szinten négy százalékkal többet, 15 996 darabot értékesítettek, a további helyeket a Ford, a Dacia és a Renault foglalják el.

A modellek közül továbbra is a Skoda Octavia iránt van a legnagyobb érdeklődés, ebből kilenc hónap alatt 20 484 darab kelt el, majd a Skoda Fabia, a Skoda Rapid, a Skoda Superb és a Hyundai i30 következik a népszerűségi listán.

Skoda Octavia RS kombi - kép forrása: Skoda Media

Skoda Octavia RS kombi – kép forrása: Skoda Media

Az eladott személyautók 58 százaléka benzinmotoros, 38,4 százaléka pedig dízelmotoros meghajtású. A tavalyi évben rekordszámú, 260 ezer új személyautót adtak el Csehországban, de idén is új rekordra van kilátás, a piaci várakozások szerint 275-280 ezerre nőhet az eladott kocsik száma.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

sziria-rakka_640

Rakka hivatalosan is felszabadult

Az SDF a rakkai stadionban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a város visszavételét az Iszlám Államtól. A dzsihadista szervezet korábban fegyverraktárként és börtönként használta a stadiont, és ez volt az utolsó rakkai létesítmények egyike, ahonnan kiszorították a terrorszervezet fegyvereseit.

Read More »
brexit-5_640

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett

Eddig nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

Read More »