Cáfolta lemondási szándékát Rex Tillerson

Az amerikai diplomácia vezetője váratlanul összehívott sajtótájékoztatón reagált az NBC televízió hírére, amely szerint nézetkülönbségei vannak Donald Trump elnökkel, ezért a lemondását fontolgatta, csupán Mike Pence alelnök hosszas unszolására maradt a posztján.

A tárcavezető élesen bírálta az NBC-t és ismételten megerősítette Donald Trump és politikája iránti elkötelezettségét.

“Mindaddig itt leszek, amíg az elnök úgy gondolja, hogy hasznos lehetek céljai megvalósításához” – fogalmazott Tillerson. Hozzátette: “sok a teendőnk és még csak most kezdtünk hozzá a munkához.”

A sajtótájékoztatón elmondta azt is: az iráni többhatalmi atomalku ügyében a külügyminisztérium több megoldási lehetőséget is előterjeszt majd az elnöknek  a Teheránnal kapcsolatos politikára vonatkozóan.

Donald Trump – úton Las Vegasba – Twitter-bejegyzésben ostorozta az NBC televíziót.

“Az NBC hírei hamis hírek, még a CNN-nél is tisztességtelenebbek” – írta az elnök.

A Trump és külügyminisztere közötti esetleges nézetkülönbségekről és feszültségről az amerikai sajtóban már nyár óta jelentek meg hírek, így például augusztusban, amikor a Fox televízióban Donald Trumpnak a virginiai Charlottesville-ben történt összecsapásokról szóló, első kommentárjairól kérdezték Tillersont, a miniszter azt mondta: “az elnök a saját nevében beszélt”.

Az elmúlt napokban pedig az Észak-Koreával szembeni politika megítélésében tűnt úgy, hogy nézetkülönbség alakult ki kettejük között, Trump ugyanis azt írta mikroblogjában, hogy Tillersonnak nem kellene a diplomáciai megoldásokon fáradoznia.

  • További cikkeink a témában:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Leo-Varadkar-700x466_cut

Írországnak annyira kellett a Brexit, mint egy púp

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Brexit-számla kifizetése lesz a kilépési folyamat kritikus pontja, a témában már körvonalazódik a megegyezés, a britek várhatóan 2064-ig fizetni fognak. Az ír-északír határ kérdésében viszont még mindig nem látszik a megoldás: Leo Varadkar, Írország miniszterelnöke hangos nemtetszését fejezte ki Theresa May azon terve kapcsán, hogy előzetes regisztrációhoz kötnék a határátlépést.

Read More »