Nehezen fut fel a Tesla Model 3 gyártása

Lényegesen kevesebbet gyártott a Tesla a Model 3 elektromos autóból a tervezettnél a harmadik negyedévben.

A Tesla a harmadik negyedévben 260-at gyártott a Model 3 típusból és ebből 220-at szállított le a megrendelőknek. Elon Musk vezérigazgató a 35 ezer dolláros induló áron tömegterméknek szánt autó júliusi bemutatóján közölte, hogy augusztusban százat fognak legyártani az új modellből, a szeptemberrel záródó negyedévben pedig már több mint 1500-at. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az új modell gyártásának a felfuttatása “legalább hat hónapig maga lesz a pokol”. Az év végére heti 5 ezer Model 3 gyártását tűzte ki célul a Tesla.

A Tesla közleményében váratlan fennakadásoknak tulajdonította a Model 3 gyártásának tervezettnél nehézkesebb felfuttatását.

A Tesla mindazonáltal rekordszámú, 26 ezer autót szállított le a július-szeptemberi negyedévben, 4,5 százalékkal többet, mint 2016 harmadik negyedévében. A leszállított autóknak valamivel több mint a fele, 14 ezer Model S típus volt, a fennmaradó rész túlnyomó része pedig Model X szabadidő terepjáró. Az idén a Tesla 100 ezer Model S és Model X elektromos autót tervez értékesíteni, 31 százalékkal többet, mint 2016-ban.

Az év eleje óta hatvan százalék nyereséget felhalmozó Tesla részvény két és fél százalékot veszített árfolyamából az amerikai tőzsdei nyitást követően. Az árfolyamveszteség rövidesen két százalékra mérséklődött.

  • Teslával kapcsolatos híreink:

Forrás: MTI/AP/APA

Felkapott hírek

Friss hírek

sziria-rakka_640

Rakka hivatalosan is felszabadult

Az SDF a rakkai stadionban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a város visszavételét az Iszlám Államtól. A dzsihadista szervezet korábban fegyverraktárként és börtönként használta a stadiont, és ez volt az utolsó rakkai létesítmények egyike, ahonnan kiszorították a terrorszervezet fegyvereseit.

Read More »
brexit-5_640

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett

Eddig nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló egyeztetéseken ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták ki pénteki brüsszeli találkozójukon a brit kilépés után bennmaradó tagállamok vezetői.

Read More »