Tisztogatás folyik a vietnámi állami olajvállalatnál

A vietnami állami olajvállalat három újabb vezető beosztású alkalmazottját vették őrizetbe a hatóságok sikkasztás gyanúja miatt abban az ügyben, amelyben a héten már egy halálos ítélet is született – jelentette szombaton a vietnami állami sajtó.

A VnExpress nevű híroldal arról ír, hogy pénteken fogták el a cég építési leányvállalatának vezetőjét, Nguyen Anh Minh-t, valamint Bui Manh Hien irodavezetőt és Nguyen Duc Hung korábbi pénzügyi és számviteli igazgatót.

Az ügyben már korábban őrizetbe került a PetroVietnam Construction építési vállalat előző vezetője, Trinh Xuan Thanh. Ő tavaly Németországba menekült, de augusztusban már ismét Hanoiban volt őrizetben, a német külügyminisztérium szerint a vietnami hatóságok egyszerűen elrabolták. Hanoi szerint viszont Trinh önként tért haza, hogy feladja magát.

A PetroVietnam korábbi főkönyvelőjét is őrizetbe vették a héten. Le Dinh Maut azzal gyanúsítják, hogy szándékosan megszegte a gazdaságirányításra vonatkozó szabályokat, és ezzel különösen nagy kárt okozott.

A vállalat igazgatótanácsának elnökét pénteken ítélték halálra, mert bűnösnek mondták ki 13,6 millió dollár (3,6 milliárd forint) elsikkasztásában.

Forrás: MTI/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek