A hírtelevíziókat is elérte az orosz-amerikai viszály

Törvénysértéssel vádolta a CNN International amerikai televíziót, és behívatta képviselőit pénteken az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor).

A Roszkomnadzor szerint a CNN International oroszországi sugárzását biztosító cég tevékenységével megsértette a tömegtájékoztatási eszközökre vonatkozó szabályozásokat, ami miatt kilátásba helyezte a figyelmeztetés és a kimutatott jogsértés felszámolására való felszólítás lehetőségét.

Az intézkedés előzménye, hogy Washington “idegen ügynökként” akarja bejegyeztetni az RT America orosz állami tévécsatornát az Egyesült Államokban kiszolgáló céget, ami miatt az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön válaszintézkedéseket helyezett kilátásba. Marija Zaharova szerint “a törvény szelektív és politikailag motivált” alkalmazása veszélyezteti a szólás szabadságát és egyúttal a televízió munkatársainak biztonságát.

Utóbbi állítását azzal indokolta, hogy az RT-nek “idegen ügynökként” közölnie kellene a személyzeti listáját, alkalmazottainak személyes adatait, ami szerinte “az Egyesült Államokban jelenleg folyó boszorkányüldözés légkörében reális fenyegetést jelenthet”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek