Friss hírek

Újra beáll Angela Merkel mellé a bajor kormányfő

Fenntartja a frakciószövetséget a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) a német szövetségi parlamentben – jelentette be Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnöke hétfőn Münchenben.

Kiemelte, hogy a vasárnapi Bundestag-választáson elszenvedett veszteségek miatt történelmi helyzet állt elő, ezért a CSU vezető testületeinek külön meg kellett erősítenie, hogy a párt továbbra is a CDU-val együtt, közös frakcióban akarja folytatni a munkát a Bundestagban.

A következő lépésben a testvérpártoknak egyeztetniük kell politikájukat, meg kell határozniuk, hogy pontosan hol van a helyük a politikai színtér jobboldalának közepén – a CDU/CSU ezután kezdheti el a megbeszéléseket a lehetséges koalíciós partnerekkel.

Ezekre az egyeztetésekre – amelyek célja annak megállapítása, hogy van-e egyáltalán lehetőség hivatalos koalíciós tárgyalásra – meg kell hívni a szociáldemokrata pártot (SPD) is – mondta Horst Seehofer. Hozzátette: a koalíciós megállapodásról a CSU-nak pártkongresszuson kell döntenie.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »