Újra beáll Angela Merkel mellé a bajor kormányfő

Fenntartja a frakciószövetséget a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) a német szövetségi parlamentben – jelentette be Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnöke hétfőn Münchenben.

Kiemelte, hogy a vasárnapi Bundestag-választáson elszenvedett veszteségek miatt történelmi helyzet állt elő, ezért a CSU vezető testületeinek külön meg kellett erősítenie, hogy a párt továbbra is a CDU-val együtt, közös frakcióban akarja folytatni a munkát a Bundestagban.

A következő lépésben a testvérpártoknak egyeztetniük kell politikájukat, meg kell határozniuk, hogy pontosan hol van a helyük a politikai színtér jobboldalának közepén – a CDU/CSU ezután kezdheti el a megbeszéléseket a lehetséges koalíciós partnerekkel.

Ezekre az egyeztetésekre – amelyek célja annak megállapítása, hogy van-e egyáltalán lehetőség hivatalos koalíciós tárgyalásra – meg kell hívni a szociáldemokrata pártot (SPD) is – mondta Horst Seehofer. Hozzátette: a koalíciós megállapodásról a CSU-nak pártkongresszuson kell döntenie.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek