A végéhez közeledik a rakkai offenzíva

Végső szakaszába ért Szíriában a Rakka felszabadítására indított hadművelet az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyveres koalíció szerdai bejelentése szerint.

A város területének mintegy 80 százalékát sikerült visszaszerezni az Iszlám Állam terrorszervezet harcosaitól. Az SDF közleményében azt is tudatta, hogy új frontot nyitottak a dzsihadista szervezet ellen Rakka északi határánál, ami azt jelzi, hogy a művelet “már a végéhez közelít”.

A kurd és arab erőket tömörítő Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellenzéki szervezet júniusban indította meg a Rakka és környéke felszabadítását célzó ostromát, a szervezet előrenyomulását az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje és az amerikai különleges erők is segítik. Rakka “a kalifátus fővárosa”, az Iszlám Állam központja Szíriában.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szintén azt közölte szerdán, hogy Rakka területének döntő többségét – 90 százalékát – visszavették az SDF erői. A londoni székhelyű emigráns szervezet arra figyelmeztetett, hogy a legfőbb nehézséget most az jelenti, hogy az Iszlám Állam tagjai korábban rengeteg gyalogsági aknát helyeztek el a térségben.

Kapcsolódó cikkünk: Lassan kifüstölik az Iszlám Államot Rakkából

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek