Az oroszok már szinte hadgyakorlatnak tekintik a szíriai bevetéseket

Hét manőverező repülőgépet lőtt ki az orosz hadiflotta két tengeralattjárója az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet Deir-ez-Zór elővárosaiban lévő objektumaira – közölte szerdán az moszkvai katonai tárca.

A közlemény szerint az összes célpontot – az IÁ harcálláspontjait, kommunikációs központjait és lőszerraktárait – sikerült megsemmisíteni Deir-ez-Zórnak a terroristák ellenőrzése alatt álló városrészében.

A Kalibr típusú manőverező repülőgépeket a Földközi-tenger keleti medencéjéből, víz alól indították el a Velikij Novorod és a Kolpino tengeralattjáróról, a céltól 500-670 kilométernyi távolságról.

A két, Projekt 636.6 osztályú, dízel-elektromos tengeralattjáró augusztus 28-án érkezett a Földközi-tengerre. Ebből az osztályból legutóbb a Krasznodár május végén és június végén mért csapást a terroristákra.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A szíriai bevetések száma és sokszínűsége alapján nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy Oroszország számára az Iszlám Állam elleni harc nem csupán arról szól, hogy megtisztítsák Szíriát a felkelőktől és segítsék a kormányhadsereget, hanem egyfajta éles hadgyakorlatnak is tekintik, ahol a haderő készenlétben tartása és az új fegyverek, hadi eszközök kipróbálása is nagy jelentőséggel bír.

Forrás: MTI / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek