Mégis kínai kézbe kerülhet a Fiat Chrysler

Kína egyik vezető járműgyártója szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint.

A brit hírügynökség két, az ügyet jól ismerő forrásból is úgy értesült, hogy a kínai Great Wall Motor találkozót kért a FCA-tól, és ajánlatot készül tenni vagy az egész konszernre vagy annak egy részére. A tárgyalások magánjellegűek, így a Reuters nem nevezhette meg forrásait. Egyelőre a Great Wall és az FCA sem kommentálta a hírt.

Az Automotive News című amerikai ágazati hetilap hétfőn ugyancsak arról számolt be, hogy a Great Wall kapcsolatba lépett az FCA-val, és annak két legsikeresebb márkája, a Jeep és a Ram iránt érdeklődik. Az Automotive News a kínai vállalat elnöke, Vang Feng-jing egy e-mailjét nevezte meg az értesülés forrásaként.

A Great Wall Motor Kína legnagyobb utcai terepjáró (SUV) és platós terepjáró (pickup) gyártója. A Fiat Chrysler a világ hetedik legnagyobb autógyártója, és már hosszabb ideje keres partnert.

Az FCA árfolyama 3,55 százalékos pluszban, 11,08 eurón állt hétfő délelőtt a milánói tőzsdén, míg a Great Wall 2,95 százalékos nyereségben zárt Sanghajban.

Kapcsolódó cikkünk: Nem kell a Geelynek a Fiat Chrysler

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek