A BMW és a Daimler jövedelmezősége tovább javult, a Kia nagyot zuhant

A Kínával kialakult politikai feszültség miatt jelentősen visszaestek az év első felében a dél-koreai autógyárak az autóipar jövedelmezőségi rangsorában, az élen a BMW és Daimler végzett.

A Hyundai Motor Co. bevételarányos jövedelmezősége 5,4 százalék lett az első hat hónapban, ami 1,2 százalékponttal alacsonyabb a 2016 első félévinél, a testvércég Kia Motors Inc. pedig 3 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget ért el, ami 2,2 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A Hana Financial Investment befektetési tanácsadó által végzett felmérés eredménye szerint a 12 nagy autógyártó bevételarányos jövedelmezőségi rangsorában így a Hyundai Motor négy helyezéssel a kilencedikre esett vissza, a Kia Motors pedig a nyolcadik helyről a lista aljára bukott le.

Autóipari szakértők szerint a dél-koreai autógyártók jövedelmezőségének romlása egyrészt megnövekedett marketing költségeik, másrészt pedig a Kínával kialakult politikai feszültség miatt következett be, ami nagymértékben visszavetette eladásaikat a világ legnagyobb autópiacán.

Az idei első hat hónapban a legnagyobb bevételarányos jövedelmezőséggel, 11,2 százalékkal a BMW dolgozott, a második helyen a Daimler áll 9,6 százalékkal, a harmadikon pedig az amerikai General Motors 8,0 százalékkal. A Volkswagen bevételarányos jövedelmezősége 7,7 százalék volt.

A 2016-os időszakot tekintve is a két német autógyár végzett az élen, de jövedelmezőségük a fenti adatok alapján azóta még tovább javult.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Yonhap

Felkapott hírek

Friss hírek

csehorszag

Babis a szociáldemokraták felé kacsintgat

A csehországi kormányalakítási tárgyalásokon jelenleg az "egyetlen asztalon lévő változat" az ANO mozgalom és a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) alakította kormány, amelyet a kommunisták támogatnának - jelentette ki Andrej Babis ügyvezető miniszterelnök szerdán, miután tárgyalt Jan Hamácekkel, a szociáldemokraták vasárnap megválasztott új elnökével.

Read More »