Az Air France aggódik az észak-koreai rakétatesztek miatt

Az Air France francia légitársaság csütörtöki döntése értelmében kiszélesítette azt a zónát Észak-Korea körül, amin járatai nem repülhetnek át. Az Air France indoklása szerint biztonsági intézkedésről van szó a phenjani rezsim legutóbbi ballisztikusrakéta-tesztjét követően.

A légitársaság közölte: értesülései szerint a múlt pénteki teszt során az észak-koreai ballisztikusrakéta több mint 100 kilométerre csapódott a tengerbe egyik járatának útvonalától. Az Air France hozzátette: a rakéta ilyen távolságból sem jelentett veszélyt a repülőre.

Az Air France járatai számára tiltott átrepülési zóna kiterjesztése akár 30 perccel is megnövelheti a repülési időt az Európa és Japán közötti útvonalon – mutatott rá a légitársaság.

A pénteki incidensről a napokban az amerikai sajtó adott jelentést. A Boeing 777-300-as típusú repülőgép 316 utassal és 16 tagú személyzettel a fedélzetén Tokióból Párizsba tartott.

Az Air France-járat olyan útvonalon repült, amelyet számos más légitársaság is használ Európa és Japán között. A repülés a tervek szerint és fennakadások nélkül zajlott. Az Air France közölte azt is, hogy a hatóságokkal együttműködve folyamatosan elemzéseket készít kockázatos légterekről, illetve ezeknek megfelelően változtatja meg repülési útvonalait.

Észak-Korea a múlt pénteken heves nemzetközi tiltakozás ellenére ismét ballisztikusrakéta-tesztet hajtott végre. Phenjan állítása szerint interkontinentális rakétáról volt szó, amely képes akár elérni az Egyesült Államok szárazföldi területét is. A hadieszköz mintegy 1000 kilométert repült, majd a Japán-tenger középső részén csapódott a vízbe.

Korábban írtuk: Új fapados társaságot indít az Air France

Forrás: MTI/dpa/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Shanghai Daily

A kínaiaknak újra meg kell tanulniuk spórolni

Hosszú évekig a közgazdászok és a politikai döntéshozók üdvözölték a kínaiak hajlandóságát a megtakarítások felhalmozására. Sokak szerint többek között a háztartások alacsony adóssága az oka annak, hogy nem kell félni egy esetleges pénzügyi összeomlástól a világ második legnagyobb gazdaságában. Most azonban úgy tűnik, Kína egyik legnagyobb gazdasági ereje döntő gyengeséggé válik.

Read More »