Az indiai piac bővülése miatt jócskán nőtt a Suzuki nyeresége

A negyedik legnagyobb japán autógyár csütörtökön közölte, hogy üzleti évének június 30-án végződött első negyedében működési eredménye 85,1 milliárd jenre (769 millió dollár) emelkedett az egy évvel korábbi 59,2 milliárd jenről. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők csak 73,96 milliárd jenre számítottak.

A vártnál jobb eredmény főleg annak köszönhető, hogy Indiában, amelyre a Suzuki globális forgalmának mintegy fele jut, 14,3 százalékkal nőttek az eladások. A Suzukinak 56,2 százalékos részvénypakettje van a Marutiban, India legnagyobb autógyárában. Ennek piaci értéke 30 milliárd dollár körül van, több mint a Suzuki 20,5 milliárd dolláros piaci tőkeértéke.

Európában 19,8 százalékkal, Japánban pedig 8,1 százalékkal emelkedett az értékesítés.

A vártnál jobb negyedéves eredmény ellenére a Suzuki továbbra is arra számít, hogy az üzleti év egészében működési eredménye 10 százalékkal, 240 milliárd jenre csökken, mert az árbevétel növekedése nem tudja ellensúlyozni a kutatási és fejlesztési költségek emelkedését.

Korábban írtuk: Csalószoftver kerülhetett a Suzuki Vitarákba is

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Shanghai Daily

A kínaiaknak újra meg kell tanulniuk spórolni

Hosszú évekig a közgazdászok és a politikai döntéshozók üdvözölték a kínaiak hajlandóságát a megtakarítások felhalmozására. Sokak szerint többek között a háztartások alacsony adóssága az oka annak, hogy nem kell félni egy esetleges pénzügyi összeomlástól a világ második legnagyobb gazdaságában. Most azonban úgy tűnik, Kína egyik legnagyobb gazdasági ereje döntő gyengeséggé válik.

Read More »