Új igazgató az FBI élén

Letette szerdán Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter előtt hivatali esküjét Christopher Wray, az Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) új igazgatója, aki ezzel hivatalosan is elfoglalta új posztját.

Wray kinevezését “élete legnagyobb megtiszteltetésének” nevezte. Az FBI új igazgatója korábban George W. Bush elnök kormányának igazságügyi minisztériumában dolgozott, majd éveken át ügyvédi praxisát vezette.

Christopher Wray-t Donald Trump jelölte az FBI élére, miután májusban váratlanul leváltotta a szövetségi bűnüldöző hatóság éléről James Comey-t. Comey leváltása összefüggésben állt azzal a vizsgálattal, melyet az FBI a tavalyi amerikai választásba való orosz beavatkozással kapcsolatban folytat, ezért az igazságügyi minisztériumban különleges ügyész vizsgálja, hogy Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

Wray kinevezését elsöprő többséggel szavazta meg az amerikai szenátus. Jeff Sessions közlemény útján tudatta, hogy az FBI új igazgatója “rendelkezik azzal tapasztalattal és szilárd jellemmel, amelyet az amerikai nép az FBI igazgatójától elvár”.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Felkapott hírek

Friss hírek

Szkopje, 2018. január 18.
Radmila Sekerinska macedón védelmi miniszter (b) üdvözli Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt Szkopjéban 2018. január 18-án. Stoltenberg kétnapos látogatásra érkezett Macedóniába. (MTI/EPA/Tomislav Georgiev)

Macedónia a NATO-tagságot sürgeti

Gjorge Ivanov macedón elnök azt kérte Jens Stoltenberg NATO-főtitkártól csütörtökön Szkopjéban, hogy Macedónia végre kapja meg a régóta "megérdemelt" NATO-tagságot. Stoltenberg szerint azonban a csatlakozás előtt Macedóniának rendeznie kell a több, mint két évtizedes névvitáját Athénnal.

Read More »