Új igazgató az FBI élén

Letette szerdán Jeff Sessions amerikai igazságügyi miniszter előtt hivatali esküjét Christopher Wray, az Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) új igazgatója, aki ezzel hivatalosan is elfoglalta új posztját.

Wray kinevezését “élete legnagyobb megtiszteltetésének” nevezte. Az FBI új igazgatója korábban George W. Bush elnök kormányának igazságügyi minisztériumában dolgozott, majd éveken át ügyvédi praxisát vezette.

Christopher Wray-t Donald Trump jelölte az FBI élére, miután májusban váratlanul leváltotta a szövetségi bűnüldöző hatóság éléről James Comey-t. Comey leváltása összefüggésben állt azzal a vizsgálattal, melyet az FBI a tavalyi amerikai választásba való orosz beavatkozással kapcsolatban folytat, ezért az igazságügyi minisztériumban különleges ügyész vizsgálja, hogy Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

Wray kinevezését elsöprő többséggel szavazta meg az amerikai szenátus. Jeff Sessions közlemény útján tudatta, hogy az FBI új igazgatója “rendelkezik azzal tapasztalattal és szilárd jellemmel, amelyet az amerikai nép az FBI igazgatójától elvár”.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Felkapott hírek

Friss hírek

eu usa_1371

Németország a szabadkereskedelem mellett érvelt

Tovább kell erősíteni az utóbbi évtizedekben kifejlődött nemzetközi kereskedelmi rendszert, és mindenkinek be kell látnia, hogy a piacok nyitottságával és a kereskedelem szabadságával jár a legjobban - mondta pénteken Peter Altmaier német gazdasági miniszter az amerikai védővámokkal kapcsolatban.

Read More »
eu_orosz

Az EU nekimegy Oroszországnak a mérgezéses ügy miatt

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozat szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya március eleji angliai megmérgezéséért. A találkozón több uniós tagállam is bejelentette, hogy orosz diplomaták kiutasítását fontolgatja.

Read More »