Gyengébb évük lesz idén az amerikai autógyáraknak

Júliusban tovább csökkentek az autóeladások az Egyesült Államokban, a nagy amerikai gyárak, a General Motors Co. (GM), a Ford Motor Co. és a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) eladásai az idén már az ötödik egymást követő hónapban bizonyultak kisebbnek az egy évvel korábbinál.

A GM eladásai a tavalyihoz képest 15 százalékkal 226 ezerre csökkentek júliusban, a Ford értékesítése 7,5 százalékkal 200 ezerre, az FCA eladásai pedig 10 százalékkal 161 ezerre csökkentek.

A GM, a Ford és a FiatChrysler egyaránt figyelmeztetést adott ki második félévi eredményére vonatkozóan, ami várhatóan el fog maradni az első félévitől. Az autógyárak azonban nyereségesek csökkenő eladásaik ellenére is, elsősorban a nagy nyereségtartalmú SUV modelleket előnyben részesítő vásárlói preferenciák miatt.

Júliusban az eladott autók átlagára 35 558 dollár volt, két százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A GM számításai szerint a júliusi autóeladások szezonális kiigazítással évi 16,9 milliós értékesítésnek felelnek meg, a Ford számításai szerint pedig 17,0 milliósnak, szemben a tavaly júliusi évesített 17,9 milliós eladással. Az LMC autóipari tanácsadó cég az Egyesült Államokban az idén 17,0 milliós autópiaci forgalmat prognosztizált a 2016-os 17,55 milliós értékesítési rekord után.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP/APA/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Shanghai Daily

A kínaiaknak újra meg kell tanulniuk spórolni

Hosszú évekig a közgazdászok és a politikai döntéshozók üdvözölték a kínaiak hajlandóságát a megtakarítások felhalmozására. Sokak szerint többek között a háztartások alacsony adóssága az oka annak, hogy nem kell félni egy esetleges pénzügyi összeomlástól a világ második legnagyobb gazdaságában. Most azonban úgy tűnik, Kína egyik legnagyobb gazdasági ereje döntő gyengeséggé válik.

Read More »