A Ryanair is bejelentkezett az Alitalia megvételére

Vételi ajánlatot tett a Ryanair légitársaság az olasz Alitalia légitársaságra – tájékoztatta Neil Sorahan, az ír diszkont légitársaság pénzügyi igazgatója a Reuters hírügynökséget.

“Nem kötelező érvényű vételi ajánlatot nyújtottunk be” – közölte az igazgató, hozzátéve, hogy “többet egyelőre nem mondhatok annál, mint hogy meggyőződésünk szerint helyesen járunk el azzal, hogy mi is részt veszünk a folyamatban”.

A Reuters hírügynökség más forrásokból származó értesülése szerint péntekig tíz nem kötelező érvényű vételi ajánlat érkezett az olasz légitársaságra.

Az Alitalia az idén májusban került kormánybiztosok gondnoksága alá – egy évtizeden belül a második alkalommal – azzal a céllal, hogy vagy átszervezéssel, vagy értékesítéssel, vagy felszámolással tegyenek pontot a légitársaság veszteséges működésének a végére.

Az Alitaliát egyszer már megmentették a csődtől, akkor az Etihad Airways szerzett a társaságban 49%-os tulajdonrészt, de ők idén májusban már jelezték, hogy nem fektetnek több pénzt az olasz légitársaságba.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Felkapott hírek

Friss hírek