A Trump-toronyban bérel irodát az amerikai kormányzat

Az amerikai kormány havonta több mint 130 ezer dollárt fizet azért, hogy egy irodát béreljen a Trump Toronyban a katonaság számára – jelentette a Wall Street Journal.

A Wall Street Journal által megszerzett bérleti dokumentumok szerint a kormányzat összességében 2,39 millió dollárt fizet a területért, amelyet 2017. április 11-től 2018. szeptember 30-ig vett bérbe. Az ár ráadásul a hasonló jellegű luxus apartmanok átlagos bérleti díjainál magasabban lett megszabva – emelte ki a riport.

Az Általános Szolgáltatások Adminisztrációja (GSA) – az a szervezet, amely az amerikai kormányzati beszerzésekről gondoskodik – szóvivője szerint az irodahelyiség tulajdonosa nem kötődik a Trump-szervezethez, azaz a bérleti díjakból származó összeg nem az elnök érdekeltségeinél landol.

A GSA neve legutóbb múlt héten került a nemzetközi sajtóba, amikor bejelentették, hogy egy kormányzati döntés értelmében nem vásárolnak többé olyan Kaspersky Lab-termékeket, amelyek informatikai szolgáltatások és digitális fotófelszerelések számítástechnikai védelmét szolgálják.

Az orosz, vírusirtó szoftverekkel foglalkozó cégről a Bloomberg közölt egy terjedelmes riportot, miszerint szorosan együttműködnek az orosz biztonsági szolgálattal, az FSZB-vel – ennek nyomán várható, hogy az amerikai kormányzat még szélesebb körben tiltja majd be a Kaspersky vírusirtóinak használatát a különböző szerveknél.

Bloomberg: az FSZB-nek is besegít a Kaspersky Lab

Az iroda alapvető célja a Fehér Ház támogatása, ilyen jellegű egységeket azért szoktak létrehozni, hogy mindig közel legyenek az elnökhöz. Feladataik közé tartozik a szállítás, a kommunikáció és annak a bizonyos táskának az elnök közelében tartása, ami egy esetleges nukleáris támadás indításánál kerül elő.

A dolognak az esetleges összeférhetetlenségi gondokon túl azonban akad egy szépséghibája is, mégpedig hogy hivatalba lépése óta Donald Trump egyetlen éjszakát sem töltött a Trump Towerben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek