Friss hírek

Negyvenkét éve volt utoljára ekkora foglalkoztatottság a briteknél

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, de ezzel egy időben csökkentek a reálbérek is.

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a májussal zárult három hónapban átlagosan 4,5 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 júniusa óta a legalacsonyabb szint. Elemzők átlagosan 4,6 százalékos adattal számoltak előzetesen.

Az egy évvel korábbi azonos időszakban 4,9 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.

Az ONS szerdai adatai szerint a 16 és 64 év közötti korcsoportban 74,9 százalékos a foglalkoztatottság. Ez a legmagasabb foglalkoztatottsági ráta a brit gazdaságban azóta, hogy az ONS 1971-ben elkezdte a jelenlegivel összehasonlítható módszertan alapján mérni ezt a mutatót.

A beszámoló szerint ugyanakkor a heti átlagos nominálbér a vizsgált három hónapban átlagosan 1,8 százalékkal, a 2014 novemberrel zárult három hónapban mért óta a legcsekélyebb ütemben emelkedett éves összevetésben, és ez a májusban csaknem négyéves csúcsot elért 2,9 százalékos inflációval együtt számolva reálbércsökkenést jelent.

Korábban írtuk: Rekord foglalkoztatottsági ráta a briteknél

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »