A Daimler Kínában bővíti elektromos autói gyártásához az infrastruktúrát

A német Daimler konszern és kínai együttműködő partnere, a BAIC Motor Corporation 2020-ig 5 milliárd jüant (647 millió euró) fordít az elektromos autók gyártásához és az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra létrehozására.

Az összegből a két cég közös vállalata, a Beijing Benz Automotive Co., Ltd. (BBAC) egy „háromjegyű millió eurós” összeget szán egy akkumulátorgyártó üzem építésére fordítani – jelentette be a Daimler szerdán kiadott közleményében.

Hubertus Troska, a Daimler igazgatótanácsának tagja közölte: nyolc év múlva a világszerte értékesített Mercedes-Benz elektromos autók jelentős hányadát már a kínai piacon vásárolják meg.

A Daimler és a BAIC az elmúlt hónapban írt alá egy keretszerződést a BAIC üzemeinek technológiai modernizálásáról a Kínában a New Energy Vehicles kategóriába sorolt teljesen elektromos és hibrid járművek gyártásához.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »