A Daimler Kínában bővíti elektromos autói gyártásához az infrastruktúrát

A német Daimler konszern és kínai együttműködő partnere, a BAIC Motor Corporation 2020-ig 5 milliárd jüant (647 millió euró) fordít az elektromos autók gyártásához és az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra létrehozására.

Az összegből a két cég közös vállalata, a Beijing Benz Automotive Co., Ltd. (BBAC) egy “háromjegyű millió eurós” összeget szán egy akkumulátorgyártó üzem építésére fordítani – jelentette be a Daimler szerdán kiadott közleményében.

Hubertus Troska, a Daimler igazgatótanácsának tagja közölte: nyolc év múlva a világszerte értékesített Mercedes-Benz elektromos autók jelentős hányadát már a kínai piacon vásárolják meg.

A Daimler és a BAIC az elmúlt hónapban írt alá egy keretszerződést a BAIC üzemeinek technológiai modernizálásáról a Kínában a New Energy Vehicles kategóriába sorolt teljesen elektromos és hibrid járművek gyártásához.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Reuters

Lassan szétesik a francia Nemzeti Front

Távozásra kényszerült Florian Philippot, a francia Nemzeti Front alelnöke. A pártelnök Marine Le Pen legfőbb bizalmasának számító politikus maga jelentette be csütörtökön, hogy kilép a jobboldali pártból, amelyben a tavaszi elnökválasztás óta nem szűnik a vezetők közötti torzsalkodás.

Read More »
USA-Iran-400

Az EU megmondta a magáét Trumpnak

Nincs szükség az Iránnal két éve kötött nukleáris megállapodás újratárgyalására - mondta Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán New Yorkban, hangsúlyozva, hogy - dacára az Egyesült Államok újratárgyalást szorgalmazó követeléseinek - a megállapodás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Read More »