Németország rekordot döntött a megújuló energiaforrások használatában

Németország 2017 első felében 35%-ra növelte a megújuló forrásokból származó energiafelhasználást, ami új rekordot jelent a tavalyi 33% után – egyes napokon már a teljes ellátás 85%-a származik szél-, víz- és naperőművekből.

Németország 2022-re tervezi atomerőműveinek teljes leállítását, ennek megfelelően a megújuló energia felhasználása folyamatosan növekedett az elmúlt két évtized során, részben a Megújuló Energia Törvénynek (EEG) köszönhetően, melyet idén úgy újítottak meg, hogy csökkentsék a megújuló energia árát a fogyasztók számára.

Németországban egy napsütésben és szélben gazdag napon már az elektromos energia 85%-a származik megújuló forrásokból. A Megújuló Energia Szövetség (BEE) jelentéséből kiderült, hogy az ország villamosenergia-termelésében a szél-, víz- és napenergia teljesítménye az első félévben átlagosan 35%-ra emelkedett.

A kormány ígéretet tett arra, hogy a század közepére dekarbonizált gazdaságot hoznak létre, és 2050-re a bruttó energiafogyasztás tekintetében a megújuló energiaforrások arányát 80%-ra növelik. További célkitűzés, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2020-ra 40%-kal, míg 2050-re 95%-kal csökkentsék az 1990-es szinthez képest.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

cdu-csu-spd

Újra a nagykoalíciónak áll a zászló Németországban

Egyre többen állnak ki a nagykoalíció folytatása mellett a Német Szociáldemokrata Pártban, hangsúlyozva, hogy az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások kudarca új helyzetet teremtett, amelyben már nem lehet elutasítani a kormányzást az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió szövetségével.

Read More »
epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »