Nagyon megugrott a Nike nyeresége

A kedvező kínai és nyugat-európai üzletmenetnek köszönhetően növekvő nyereséggel zárta üzleti évét a Nike.

A világ legnagyobb sportruházati cikkeket gyártó vállalata pénteken bejelentette, hogy üzleti évének májussal végződött utolsó negyedében bevétele 5,3 százalékkal, 8,7 milliárd dollárra, nettó nyeresége pedig az egy évvel korábbi 846 millió dollárról, 1 milliárd dollárra nőtt. Az üzleti év egészében a bevétel 7 százalékkal, 34,4 milliárd dollárra, a nyereség pedig 4,2 milliárd dollárra ment fel.

A bejelentést követően a Nike-részvény árfolyama 8,2 százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli kereskedelemben. Az eredmény meghaladja az elemzői várakozásokat.

A befektetők kedvezően fogadták azt is, hogy a Nike közölte: a jövőben közvetítők kikapcsolásával közvetlenül is értékesíti termékeit az Amazon webáruházban.

A szakértők ettől azt várják, hogy a Nike hazai piacán, az Egyesült Államokban is erősíti pozícióját. A jó üzleti eredmények ugyanis kizárólag a nyugat-európai és a kínai értékesítés bővülésének köszönhetőek, az amerikai piacon stagnáltak az eladások, főleg az ősrivális Adidas erős konkurenciája miatt.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Reuters

Lassan szétesik a francia Nemzeti Front

Távozásra kényszerült Florian Philippot, a francia Nemzeti Front alelnöke. A pártelnök Marine Le Pen legfőbb bizalmasának számító politikus maga jelentette be csütörtökön, hogy kilép a jobboldali pártból, amelyben a tavaszi elnökválasztás óta nem szűnik a vezetők közötti torzsalkodás.

Read More »
USA-Iran-400

Az EU megmondta a magáét Trumpnak

Nincs szükség az Iránnal két éve kötött nukleáris megállapodás újratárgyalására - mondta Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán New Yorkban, hangsúlyozva, hogy - dacára az Egyesült Államok újratárgyalást szorgalmazó követeléseinek - a megállapodás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Read More »