Öt év alatt 13 milliárd dollárt fektetnek be az USA-ban dél-koreai vállalatok

A Hyundai és az LG után a Samsung Electronics is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban fog beruházni, a Samsungnak így több mint három évtizedes távollét után lesz újra gyártóüzeme az USA-ban. 

A dél-karolinai Newberry megyében 380 millió dolláros beruházással épülő üzem háztartási készülékeket fog készíteni – a termelést az üzem a jövő évben kezdi meg és az évtized végéig az alkalmazottak száma eléri majd az ezret. A Samsung két nappal Mun Dzse In dél-koreai elnök és Donald Trump amerikai elnök találkozója előtt tette meg a bejelentést.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A felfüggesztett dél-koreai államfő korrupciós botrányában a Samsung

Végleg megbukott Dél-Korea elnöke

Egyre több Samsung vezető a dél-koreai korrupciós ügyben

A Samsung közleményét követően a legnagyobb dél-koreai iparszervezet is bejelentette, hogy 52 vállalat az elkövetkező öt évben 12,8 milliárd dollárt tervez invesztálni az Egyesült Államokban. A közölt összeg tartalmazza a dél-koreai cégek már korábban bejelentett beruházási terveit is.

A Hyundai Motor például januárban jelentette be, hogy öt év alatt 50 százalékkal 3,1 milliárd dollárra növeli beruházásait az Egyesült Államokban. Az autógyár jelezte egyúttal szándékát is egy új termelőüzem létesítésére.

Az LG Electronics Inc. elektronikai konszern pedig márciusban jelentette be, hogy Tennessee államban háztartási berendezés gyártó üzemet létesít és a 250 millió dolláros beruházással 600 munkahelyet teremt. 

A Traqline piackutató vállalat szerint a Samsung 19 százalékos részesedéssel rendelkezik az Egyesült Államokban a háztartási berendezések piacán, a kilencvenes évek eleje óta azonban – amikor bezárta tévékészülék-gyártó üzemét – minden termékét külföldről hozta be az Egyesült Államokba.

Az új üzem építése már csak azért is könnyebbséget jelent majd a Samsung számára az amerikai piacon, mert a Whirlpool Corp. panaszt emelt ellene és az LG Electronics ellen a dömpingre vonatkozó kereskedelmi szabályok megsértése miatt – a döntés az ügyben az idén szeptemberben várható.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »