A Qatar Airways amerikai légitársaságban vásárolna részesedést

A katari légitársaság 10 százalékos tulajdoni részt szeretne vásárolni az American Airlines amerikai légitársaságban, miközben az arab világ egy része bojkottálja Katart.

A Bloomberg hírügynökség pénteki értesülései szerint a Qatar Airways legalább 800 millió dollárt szán a részvényvásárlásra. A tulajdoni részt fokozatosan növelné 4 százalékról 10 százalékra. A katari cég erről közleményt adott ki. Az American Airlines igazgatótanácsa még nem hozott döntést az ügyben, de leszögezte, hogy az erről szóló egyeztetéseket nem az amerikai fél kezdeményezte.

Korábban írtuk: A Qatar Airways a diplomáciai válság egyik vesztese

Elemzők rámutatnak, hogy a katari döntést a beruházásról éppen akkor hozták nyilvánosságra, amikor a kicsiny emírség ellen Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Öböl-menti térség öt kis állama – arra hivatkozva, hogy Katar támogatja a terrorizmust és jó kapcsolatot ápol Iránnal – bojkottot hirdetett. Az Öböl-menti államok június 5-én lezárták szárazföldi és tengeri határaikat a gázban gazdag kis emírséggel, és bojkottot hirdettek a légi forgalomra is, egyúttal szigorú gazdasági szankciókat foganatosítottak Katar ellen.

Kapcsolódó cikkünk: Zavarban van a világ Katar elszigetelése miatt

A Qatar Airways igazgatója, Akbar al-Baker „törvénytelennek” minősítette a blokádot, és kilátásba helyezte, hogy nemzetközi bíróságokhoz fordul a bojkott okozta pénzügyi veszteségek miatt.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »