200 millió amerikai választó adatait felejtették az interneten

Csaknem 200 millió amerikai választó személyes adatai szivárogtak ki az interneten – tudatta helyi idő szerint hétfőn az adatbázist megtaláló UpGuard nevű informatikai cég.

Az adatbázist a tavalyi elnökválasztási kampányban a Republikánus Párt használta. Az UpGuard nevű, kiberbiztonsággal foglalkozó cég az Amazon felhőszolgáltatásában bukkant a csaknem 200 millió amerikai adataira. Az adatbázis neveket, születési adatokat, lakcímeket, etnikai és vallási hovatartozást, választói preferenciákat tartalmaz.

Trump rendelettel megy neki az orosz hackereknek

A választási kampányban és megválasztása után is Donald Trump a kormánya egyik legfontosabb feladatának nevezte a számítógépes rendszerek biztonságának megteremtését – a fentiek alapján van még mit javítani házon belül is.

Tovább a teljes cikkre

Chris Vickery, az UpGuard munkatársa előbb 1,1 terabájt információt töltött le a tárhelyről, és sikerült azt is kiderítenie, hogy a republikánusok választási kampányában dolgozó külsős cégek hagyták ott az így bárki számára elérhető adatbázist, anélkül, hogy biztonságba helyezték volna. Vickery további 24 terabájt adatot mentett el, majd az egész ügyet nyilvánosságra hozta.

Az adatbázist januárban frissítették utoljára. A választókról szóló személyes információk mellett több mint kilencmilliárd adat és elemzés volt még a felhőben; ezek főleg választói preferenciákat és választói magatartást modelleztek. Az UpGuard szakértői szerint az adatbázis összeállítói „tehetségesen és elképesztően pontosan” dolgoztak. Az egyelőre nem derült ki, hogy hozzáfért-e bárki is a fájlokhoz, mielőtt az UpGuard biztonságba helyezte őket.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »