A Softbank megvette a Google robotfejlesztőjét

A Google anyavállalata, az Alphabet eladta a Boston Dynamics robotfejlesztő vállalatot a japán Softbank technológiai konszernnek.

A Google három és fél évvel ezelőtt vásárolta meg az egyebek között az amerikai hadsereg számára is robotokat fejlesztő Boston Dynamics céget. A vételárat az üzletfelek nem hozták nyilvánosságra.

Az első jelentések arról, hogy az Alphabet meg kíván válni a Boston Dynamicstól már 2016 elején felütötték a fejüket a médiában. Az értesülések szerint ugyanis a Google anyavállalata arra a következtetésre jutott, hogy az elkövetkező években nem lehet számítani kereskedelmileg is hasznosítható jelentős fejlesztési eredményre a technológiai vállalattól. A potenciális vásárlók neve között a Toyota és az Amazon neve is felmerült.

A Softbank a Boston Dynamics átvételével tovább erősíti robottechnológiai üzletágát, amelyhez egyebek között már a vendéglátásban használt humanoid robotokat kifejlesztő Pepper is tartozik.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »