Egyiptom kizárja légteréből a Katarból induló gépeket

Egyiptom helyi idő szerint kedd reggel 6 órától határozatlan időre kitiltja a légteréből a katari gépeket – közölte hétfő délután az egyiptomi polgári repülési minisztérium pár órával az után, hogy több arab országgal együtt Egyiptom is megszakította diplomácia kapcsolatait Katarral.

A tárca tájékoztatása szerint nem csak a katari, hanem más, Katarból induló gépek sem léphetnek be kedd reggeltől Egyiptom légterébe.

A katari állami Qatar Airways az Arab-öböl térségének egyik legjelentősebb légitársasága, amely több mint 150 városba repül, és mintegy 24 ezer embert foglalkoztat világszerte.

Katar egy félszigeten fekszik az Arab-öböl nyugati felén. Szárazföldön csak Szaúd-Arábiából közelíthető meg, ám miután Szaúd-Arábia és szövetségesei megszakították diplomáciai kapcsolatukat Dohával, Rijád a határt is lezárta, pedig Katar élelmiszerellátása teljes mértékben a Szaúd-Arábiából, közúton behozott élelmiszerszállítmányoktól függ.

  • Kapcsolódó cikkeink:
Jemen, Líbia és a Maldív-szigetek is csatlakozott azon országok csoportjához, amelyek megszakítják kapcsolataikat Katarral, nemzetbiztonsági okokra és terrorszervezetek támogatására hivatkozva – de miért éppen most történik mindez? Katar villámgyors elszigetelésének háttere

Viharfelhők a Közel-Keleten: négy ország szakított Katarral

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió tudósítása szerint a lezárt határon feltorlódtak a teherautók. Irán már jelezte: 12 órán belül képes a tengeren keresztül élelmiszert szállítani Katarba.

Forrás: MTI/Reuters/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »