Nem hatották meg Észak-Koreát az újabb szankciók, folytatja a fegyverkezést

Észak-Korea visszautasítja az ellene hozott újabb szankciókat, és folytatja fegyverkezési programját – jelentette vasárnap a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

„A Koreai Nép Demokratikus Köztársaság külügyminisztériuma határozottan elítéli és  a leghatározottabban visszautasítja az Egyesült Államok és az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Korea elleni szankcióit, amely aljas támadásnak minősül, s melynek célja, hogy akadályozza nukleáris fejlesztéseinket és gazdaságilag megfojtson minket” – áll a KCNA jelentésében.

„Teljesen elszámítják magukat a szankciók kiagyalói, ha azt gondolják, hogy ezzel késleltethetik vagy megakadályozhatják nukleáris felfegyverkezésünket” – teszi még hozzá a hadikommunista diktatúra hírügynöksége.

Az ENSZ BT pénteken egyhangúlag döntött arról, hogy újabb büntetőintézkedéseket vezet be a korábbi határozatokat sorozatosan megsértő Észak-Korea ellen. Az Egyesült Államok által beterjesztett határozat elfogadásával felkerült a BT szankciós listájára újabb tizenöt észak-koreai magán- és négy jogi személy, amelyek valamilyen módon köthetők az észak-koreai atom- vagy rakétaprogramhoz. Külföldi utazási tilalommal és kintlévőségei befagyasztásával sújtja őket a BT. A listára bankvezetők, bankok, kereskedelmi cégek és az észak-koreai állampárt vezetői kerültek fel, köztük a külföldi hírszerzés főnöke.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet azt mondta, hogy a határozat elfogadásával a BT világos üzenetet küldött Észak-Koreának: vessen véget a ballisztikus rakétateszteknek, különben számolnia kell a következményekkel.

A határozat ismételten a leghatározottabban elítéli az észak-koreai rendszer nukleáris és ballisztikusrakéta-kísérleteit, s felszólítja Phenjant, hogy „maradéktalanul, visszafordíthatatlanul és ellenőrizhetően” mondjon le fegyverkezési (beleértve nukleáris) programjáról.

Forrás: MTI/Reuters/Yonhap

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »