Rákaptak a britek a politikai fogadásokra

Továbbra is a kormányzó Konzervatív Párt győzelmét várja a jövő csütörtöki brit parlamenti választásokon a londoni fogadóipar, és ennek megfelelően – a konzervatívok támogatottsági előnyének jelentős apadása ellenére – ez a fogadási lehetőség kínálja a legcsekélyebb pénznyereményt.

Rupert Adams, a legnagyobb brit fogadási hálózat, a piac 25 százalékát ellenőrző William Hill nemzetközi PR-igazgatója pénteken Londonban tartott háttértájékoztatóján elmondta: a korábbi évekhez képest rendkívüli az érdeklődés a jövő heti előrehozott választás lehetséges eredményeire kínált fogadások iránt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Csúnyán elszámolta magát Theresa May

Nagy lehetőség vagy felesleges kockázat a brit előrehozott választás?

A William Hill a választások április végi kiírása óta eddig kétmillió font tétet vett fel, de Adams közölte: biztos abban, hogy a választások jövő csütörtöki időpontjáig a feltett összeg eléri az ötmillió fontot.   A William Hill szakértőjének előrejelzése szerint a teljes brit fogadóipar összesített bevétele a választásokra feltett összegekből csütörtökig eléri a 25-30 millió fontot.

Adams a politikai fogadások iránti érdeklődés rendkívüli felfutását illusztrálandó felidézte, hogy a William Hillnek 2001-ben alig 20 ezer font fogadási bevétele volt az akkori választásokra feltett tétekből.

Az MTI kérdésére, hogy mi magyarázhatja a politikai fogadások iránti érdeklődés ilyen mértékű erősödését, a William Hill szakértője azt valószínűsítette, hogy a fő hajtóerőt az elmúlt néhány év váratlan választási és népszavazási eredményei adhatják, amelyek növelték a kockázatvállalási kedvet. Ezek közé sorolta a szakember Donald Trump győzelmét az amerikai elnökválasztáson, és azt is, hogy a brit EU-tagságról tartott tavaly júniusi népszavazáson a többség a kilépésre voksolt.

Rupert Adams elmondta, hogy a William Hill e váratlan eredményeken összesen nettó ötmillió fontot veszített.

Az MTI kérdésére, hogy ha a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt nyerné a jövő csütörtöki parlamenti választásokat, azon a William Hill mennyit veszítene, a cég nemzetközi PR-igazgatója közölte: becslései szerint ez a választási eredmény nettó 750 ezer font veszteséget okozna a fogadási hálózatnak.

Hozzátette: a kockázatvállalási hajlandóságot jelzi, hogy a fogadók 65 százaléka a Munkáspárt győzelmére tett fel különböző összegeket.

A William Hill a Konzervatív Párt győzelmére jelenleg 1/4-es nyereményesélyt tart érvényben, vagyis ha valaki négy fonttal fogad arra, hogy a konzervatívok kerülnek többségbe az új alsóházban, a visszafizetett téttel együtt mindössze bruttó öt font nyereményösszeget vehet fel.

A Munkáspárt győzelmére 10/1-es odds mellett lehet fogadni, vagyis egy font fogadási tétre bruttó 11 fontot kapnának mindazok, akik erre az eredményre játszanak.

Adams ugyanakkor elmondta: a Konzervatív Párt támogatottsági előnyének jelentős szűkülését is tükrözik a kiírt esélyek, három héttel ezelőtt ugyanis még 1/33 volt a tory győzelem kiírása, vagyis 33 fontot kellett feltenni erre az eredményre ahhoz, a fogadó egy font nyereséghez jusson tétjén felül.

A legutóbbi időszakban minden felmérés azt jelzi, hogy folyamatosan csökken a konzervatívok korábban kimagasló támogatottsági előnye. Az április végén teljesen váratlanul kiírt előrehozott választások bejelentése utáni első közvélemény-kutatások még földcsuszamlásszerű győzelmet valószínűsítettek a Konzervatív Pártnak, később azonban a konzervatívok az idősek szociális juttatásainak tervezett megvágása miatt veszítettek támogatókat, míg a Munkáspárt egyetemi tandíjmentesség bevezetésével mozgósította a fiatalokat.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »