Újabb bírságot kapott a Deutsche Bank, ezúttal az orosz pénzmosási ügyben

A Deutsche Bankot, a legnagyobb német pénzintézetet 41 millió dollárra bírságolták az Egyesült Államokban, mert nem tartotta be a pénzmosás megakadályozására vonatkozó amerikai szabályokat.

A bírságot az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed rótta ki arra hivatkozva, hogy a Deutsche Bank pénzmosást ellenőrző rendszere nem működik hatékonyan. Ennek következtében fiktív kötvényeladási ügyletben vett részt a bank néhány orosz ügyfele, akik a pénzt offshore számlákra utalták.

Kapcsolódó cikkünk: Orosz pénzmosási szálak a Deutsche Banknál, újabb bírság jöhet

A Deutsche Bank szerdán ígéretet tett arra, hogy jobban odafigyel a pénzmosás megakadályozását célzó szabályok betartására az Egyesült Államokban.

New York állam pénzügyi felügyelete (DFS) januárban 425 millió dollár bírságot szabott ki a Deutsche Bankra egy tíz milliárd dolláros oroszországi pénzmosásban játszott szerepe miatt.

A DFS szerint az ellenőrzés hiányosságai miatt történhetett meg, hogy a Deutsche Bank oroszországi érdekeltsége úgynevezett tükör-tranzakciók keretében rubelért vásárolt részvényeket, amelyeket rögtön el is adott dollárban.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/AP/TASZSZ

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »