Az EP elnöke beléptetné Horvátországot a schengeni övezetbe

Antonio Tajani az EU jövőjéről tartott előadást a zágrábi tudományos és művészeti akadémián és kijelentette, hogy elengedhetetlen Horvátország mielőbbi csatlakozása a schengeni övezethez.

A politikus egynapos hivatalos látogatásra érkezett a horvát fővárosba, ahol az EU jövőjéről tárgyalt a horvát állami vezetőkkel. Az EP elnökét hivatalában Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő, Gordan Jandrokovic házelnök és Andrej Plenkovic kormányfő fogadta.

Az EU olyan kihívásokkal néz szembe, mint a fiatalok munkanélküliségének kérdése, a terrorista fenyegetések és a migrációs hullám – sorolta Tajani.

„Létfontosságú, hogy az uniós tagállamok közösen lépjenek fel az EU stabilitása és a politikai stabilitás érdekében, és ezért nagyon fontos, hogy Horvátország is megőrizze belpolitikai szilárdságát” – hangoztatta Tajani. Kiemelte, hogy Délkelet-Európa stabilitásának fenntartásában Horvátországnak kulcsfontosságú szerepe van.

„Számos veszély fenyeget, köztük a közel-keleti harcterekről hazatérő iszlamista harcosok, ami miatt fontos a térség stabilitása” – nyomatékosította a politikus.

Úgy vélte: Horvátországnak fontos szerepe van a mediterrán térségben is. Amennyiben közös erővel sikerül stabilizálni a régiót, várhatóan csökkeni fog a menekültek száma – húzta alá. Mindezek fényében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy elengedhetetlen Horvátország mielőbbi csatlakozása a schengeni övezethez.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »