Újít az Apple, frissíthetik az egész MacBook családot

Értesülések szerint az Apple június eleji fejlesztőknek tartott konferenciáján tervezi bejelenteni, hogy megújítja a laptopjait. A lépés segíthet a Microsoft elleni verseny ellensúlyozásában, valamint a csalódott vásárlók visszaszerzésében.

A Bloomberg szerint a vállalat három új gépet is piacra dob a közeljövőben. A MacBook Pro például gyorsabb processzort kap, de készül egy 12-inch szélességű laptop is egy gyorsabb Intel chippel. Az Apple továbbá a 13-inch széles, öregedő MacBook Air frissítését is fontolgatja egy új processzorral, mivel a cég legolcsóbb laptopjainak értékesítése a mai napig meglepően erős maradt, annak ellenére, hogy ennek a gépnek a korszerűsítésére 2015 óta nem volt példa.

A laptopok külsején, a vázon nem változtatnak, viszont az operációs rendszerből kiadnak egy frissebb változatot, ami jobban alkalmazkodik az új gépekhez is.

Az értesüléseket eddig sem az Intel, sem az Apple nem kommentálta.

A Mac-sorozat a kaliforniai székhelyű vállalat 216 milliárd dolláros éves forgalmának csak 11 százalékát teszi ki, míg az iPhone a teljes forgalom kétharmadát. A MacBookok azonban kulcsfontosságúak a leghűségesebb, már-már fanatikus vásárlók megtartásának érdekében. Az Apple-höz lojális felhasználók ugyanis nincsenek maradéktalanul megelégedve a gépekkel, és ez váltásra, illetve apró módosítások elvégzésére sarkallhatja a céget.

A MacBookok frissítése azonban nem csak emiatt jönne jókor a cégnek. Ebben a hónapban ugyanis a Microsoft piacra dobta a Surface Laptopot, amely másodpercek alatt elindul, érintőképernyője van, továbbá a Windows legstabilabb verziója fut rajta. A Microsoft első igazi laptopját sokan életképes riválisnak tekintik a MacBook Airrel szemben.

A gépek frissítésével ezért az Apple ellensúlyozni tudná az új versenyhelyzetet, és így folytatódhatna a MacBookok lendülete. A második negyedévben a vállalat 4,2 millió asztali számítógépet és laptopot értékesített, és 14 százalékkal több bevételt produkált a Mac gépeken, mint egy évvel korábban.

A tervezett frissítések nem jelentenek komoly előrelépést az Apple notebook felállásának szempontjából, de bizonyítani fogják a vállalat elkötelezettségét egy olyan termék iránt, amely az elmúlt években sorozatos kritikákat kapott a vásárlóktól.

  • Korábbi Apple témájú cikkeink:

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »