Mostantól a PSA francia gyárában készülnek a japán Aisin automata váltói

A PSA Group megkezdi a Toyota érdekeltségi körébe tartozó Aisin autóipari beszállító vállalat automata sebességváltó blokkjainak gyártását egyik franciaországi üzemében – értesült a Reuters hírügynökség a PSA belső köreiből.

Az üzletet az Opel megvásárlásából eredő méretgazdaságossági előnyök tették lehetővé a PSA számára. A PSA jelenleg hat- és nyolcfokozatú, Japánban és Kínában gyártott automata sebességváltókat vásárol az Aisintől Peugeot, Citroen és DS márkájú modelljei számára – jelenleg minden ötödik PSA modell Aisin automata sebességváltóval van felszerelve.

A hatfokozatú automata sebességváltó egységek franciaországi gyártása árfolyam-ingadozásoktól mentesen biztosítja majd a PSA számára a folyamatos alkatrész ellátást, az Aisin pedig megvetheti a lábát az európai kontinensen.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Peugeot is beszáll az önvezető autók fejlesztésébe

Hasít a Peugeot, növekedtek az eladások

Forrás: MTI/Reuters

 

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »