Csalódott tanácsadóiban Donald Trump, újabb kirúgások várhatóak

Az amerikai elnök Donald Trump mérlegeli, hogy egy hatalmas újraindítást végezzen a Fehér Ház személyzetének körében, mert az utóbbi időben egyre többet csalódik az őt körülvevő tanácsadókban.

A változtatások érinthetik a Fehér Ház sajtótitkárát Sean Spicert, a stratégiai főnököt Steve Bannont és a személyzet vezetőjét Reince Priebust – jelentette az Axios.

„Csalódott és dühös mindenkire” idézett az Axios egy névtelenséget kérő fehér házi forrást.

„Erőt kell mutatnia, azt a tanácsot kapta, hogy lépjen nagyot, nincs mit veszítenie. A kérdés csak az, hogy mennyire lesz erős és merész.”

Trump arra panaszkodott, hogy egyes kabinettagok csak a saját teljesítményüket próbálják eladni vagy nem dicsérik őt eleget, így egyre valószínűbb a Fehár Ház nyugati szárnyának megújítása azok után, hogy az elnök múlt héten kirúgta az FBI igazgatóját James Comeyt, aki felügyelte azt a vizsgálatot, ami az oroszok szerepét vizsgálja a 2016-os választások befolyásolásával kapcsolatban, és azt, hogy vajon Trump kampánycsapata összejátszott-e moszkvai politikusokkal.

  • A nyugati szárny
A Fehér Ház nyugati szárnyának három szintjén kapnak helyet a személyzeti főnök, az elnöki tanácsadók, a sajtófőnök és a kiszolgáló személyzet irodái.

Az Axios beszámolója szerint a személyzet felrázása azt a célt szolgálja, hogy Trump megmutassa, ő jobban tudja kezelni az ovális irodát, mint a tanácsadói. Ezt igazolja az is, hogy egy Fox News által sugárzott interjúban már felvetette azt a különös ötletet, miszerint véget vetne a napi fehér házi sajtótájékoztatóknak és inkább maga kezelné a sajtóval kapcsolatos ügyeket.

A szombati interjúban úgy nyilatkozott, hogy vagy ő maga tart majd sajtótájékoztatót kéthetente, vagy nem lesznek ilyen események. Twitter oldalán is írt már a témáról, szerinte sokkal pontosabban tudna válaszolni írásban a számára előre elküldött kérdésekre.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Marketwatch

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »